USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Перу археологи виявили стіну, вік якої понад 4000 років

26 Серпня 2023 00:13
Археологи виявили на півночі Перу стіну, вік якої перевищує 4000 років. На їхню думку, це могла би бути частина церемоніального храму.

Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

За словами археолога Ферен Кастілло, керівника дослідницького проєкту в прибережному регіоні Ла-Лібертад, що на півночі Перу, на стіну вперше натрапили фермери у 2020 році під час збору врожаю, що спонукало до тривалих розкопок і роботи над визначенням її походження. На думку археологів, стародавня поліхромна стіна має вік понад 4000 років і могла бути частиною церемоніального храму.

«Через три роки ми розпочали нову процедуру, результати якої показали нам її вік. Сьогодні ми впевнені, що це будівля, збудована в докерамічний період (початковий період андських цивілізацій) між 4000 і 4500 роками тому», – заявив експерт.
Читати ще: У Перу знайшли скам’янілість кита, який плавав 40 млн років тому

Залишки стародавньої будівлі були виявлені в долині Віру, приблизно за 480 км на північ від столиці Перу Ліми.

За оцінками, висота стіни становить близько трьох метрів і являє собою трикутні геометричні лінії з випадковими відтінками червоного і жовтого, додав Кастілло.

«Найважливіша секція повинна була бути докерамічним храмом з вогнищем у центрі, яке ми, імовірно, зможемо розкопати пізніше», – сказав він.

Як повідомляли раніше, у Перу археологи виявили 3000-річний закритий коридор на колишньому місці знаходження великого храмового комплексу, який може вести до інших кімнат усередині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus