USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

У Перу археологи виявили 1000-річні мумії дітей

24 Листопада 2023 00:25
Археологи в Перу виявили чотири мумії дітей, вік яких, як вважають, становить не менш як 1000 років.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Знахідку виявили у місці, яке колись було священним церемоніальним простором, а зараз розташоване в одному з найстаріших районів сучасної Ліми.

Дослідники вважають, що діти, виявлені поряд з останками дорослої людини, походять з культури Ічсма, яка розвивалася на центральному узбережжі Перу до того, як імперія інків виросла та охопила частину Андського регіону.

Читати ще: Дослідники реконструювали обличчя 500-річної мумії з Анд

Деякі останки знайшли на підніжжі сходів на невеликому пагорбі, де, як вважають, колись був храм. Луїс Такуда, археолог із району Римак у Лімі, сказав, що храм, ймовірно, було збудовано 3500 років тому.
«Вся ця територія є дуже важливою церемоніальною залою, – сказав Такуда. – Люди, які жили тут у період Ічсми, все ще вважали це місце священним і тому ховали тут своїх мерців».

Читати ще: У Китаї біля залишків Теракотової армії вчені знайшли фрагменти колісниці, запряженої вівцями

Такуда додав, що на черепах мумій все ще було волосся. Останки знайдено поряд із керамікою.
У столиці Перу із населенням близько 10 мільйонів людей є близько 400 археологічних руїн.

Найбільші археологічні пам'ятки Перу розташовані за межами Ліми, в таких місцях, як Куско, який був столицею імперії інків і впав під владою іспанських конкістадорів у XVI столітті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus