USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

У пасажирки вночі вимагали 30 гривень, щоб погрітися в приміщенні луцької автостанції. Чому так сталося

13 Січня 2024 08:12
Або чекай на морозі, або плати гроші, щоб чекати на нічний рейс у залі очікування Луцької автостанції № 1. Про інцидент, який стався, розповів лучанин. Ця історія миттєво розійшлася у соцмережах. Мовляв, його донька чекала нічний рейс на автобус, але її не пустили всередину приміщення погрітися. Сказали, що потрібно сплатити 30 гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На самій автостанції кажуть: таке правило діє вже понад рік. І стосується воно безбілетних пасажирів.

«Громадяни, які не є пасажирами, мають сплатити ту невелику вартість. Це вважається як додаткова послуга. Це нічний час, розумієте? Автостанція – це споруда, цитую відповідно до законодавства, яка призначена для обслуговування пасажирів і перевізників, які перевозять цих пасажирів», – зазначив начальник Луцької автостанції № 1 Ігор Модла.

Читати ще: У Луцьку на автостанції у жителя Рівненщини викрали 20 тисяч гривень

Поза камерою працівники автовокзалу пояснили: прийняли рішення про платне перебування в нічну пору доби для людей, які не мають квитків, аби обмежити ночівлю там місцевих волоцюг та пияків. Тим паче, для перших є пункти обігріву. А ще – через комендантську годину. Як кажуть, часто сюди приїздить поліція вночі й перевіряє, хто є в залі очікування серед ночі.

«Зараз взагалі діє комендантська година. Як людина, яка не їде нікуди, може під час комендантської години десь ходити, не бути дома?» – обурюється начальник Ігор Модла.

Самі ж пасажири мають різне бачення щодо так званого тарифу.

«Якщо людина не є пасажиром, то що вона в нічний час взагалі робить у місті, – задається питанням один із пасажирів, – А якщо в людини є квиток, то це означає, що вона кудись їде. У такому випадку безкоштовне перебування для ней цілком логічне»

Інша пасажирка висловлюється щодо платного перебування пасажирів, які не мають квитка, так: «Автостанція – це загальне місце, тут немає нічого особливого, щоб встановлювати такі правила. Думаю, на автостанції мають бути створені такі умови перебування, щоби всім було зручно».

«Яка різниця, де він придбав квитка? Людина прийшла, то надайте їй послугу – зігрійте її. Вона натомість може купити у вас чай чи каву», – вважає ще одна жінка.

Читати ще: У рейтингу міст з найзручнішим громадським транспортом Луцьк – на четвертому місці

Тож ця додаткова плата, як з’ясували журналісти, є таким собі станційним збором, який між тим включається у вартість квитка. Загалом він передбачає, що забезпечена квитком особа може скористатися додатковими благами вокзалу. Наприклад, погрітись, щось спитати в працівників станції, а ще сходити безкоштовно в туалет.

Проте, досить часто, купуючи квиток, людина по суті вимушена платити за послуги, якими не факт, що скористається, коли чекатиме на автобус, зазначають журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Ага Показати IP 13 Січня 2024 08:33
В Вільнюсі я заплатив 2 еуро щоб 2 години посидіти в теплі на АС бо готель знімати було дорого. Це було років 5 тому. Заплатив охороні бо теж перевіряли хто має квиток тхо ні.
лучани до Ага Показати IP 13 Січня 2024 09:48
держава має забрати автостанцію у Вільнюсі і віддати народу,щоб нахаляву могли бомжі ночувати. Спекулянти.
Пора до Ага Показати IP 13 Січня 2024 09:56
Не на часі про твої вільнюси слухати. той вокзал то мусор взагалі
скептик до Ага Показати IP 13 Січня 2024 12:32
заплатив нелегально. офіційно плати за послуги автостанції там немає. на АС-1 у люцьку туалет платний. я прийшов на автовокзал і чекаю на автобус, бо зустрічаю когось. чи приїхав звідкись серед ночі. то мені на морозі на вулиці чекати, коли закінчиться комендантська година, бо навіть таксі не викличеш ? щодо бомжів чи циган, то поліція на них не звертає жодної уваги. під послугою автовокзалу можна було б вважати організацію окремого залу з комфортними умовами, гарячим чаєм тощо.
Правдоруб Показати IP 13 Січня 2024 09:29
У США одна людина в аеропорту безкоштовно взагалі прожила кілька років...
Анонім до Правдоруб Показати IP 13 Січня 2024 10:26
У людини був квиток. Вона чи прилетіла і її не випустили чи збиралась летіти. Ніхто готівкою в кишеню пілоту не платив. А у вартість квитка входять і податки і страховка і користування авіавокзалом
Читач Показати IP 13 Січня 2024 10:10
Нехай із циган теж беруть СТАНЦІЙНИЙ ЗБІР, через яких вдень там знаходитися неможливо.
Анонім до Читач Показати IP 13 Січня 2024 10:30
Ні це всякі правозахисні організації вимагають пускати бомжів грітися, бо вони люди. Тобто ваш комфорт їм не важливй - бо ви не люди, а комфорт бомжа - важливий, бо вони люди.
Анонім Показати IP 13 Січня 2024 10:23
Бомжів і циган теж вимагають пускати на вокзали і автостанції, бо ваони замерзнуть.А після них обпісяні, брудні лавки-двері-кутки хтось має прибирати..Сплативши станційний збір ви маєте змогу безплатно користуватись туалетом, теплом, світлом, перебувати в залі очікування. У вартість квитка входить також ваша страховка на випадок чогось.. Дивні люди, ви хочете зекономити, сплатившиготівку водію, в кишеню і вимагаєте, щоб вам надали послугу, яку ви не оплатили. В ж не приходите у кафе і не вимагаєте скористатися їхнім посудом, бо хочете дома заварити чай, не оплативши каву або не йдете в готель і не вимагаєте скористатися ковдрою, бо на вулиці холодно. Платіть і отримуйте послуги
Анонім Показати IP 13 Січня 2024 16:31
Де логіка? Якщо автовокзал це місце, де обслуговують пассажирів та перевізників, тоді яка додаткова плата може бути для тих, хто не є ні пассажиром ні первізником? Чи має право автостанція нараховувати плату за послугу громадянам, яких не має права обслуговувати?
Надія Показати IP 13 Січня 2024 17:26
Мені вот цікаво, а вони як беруть цих 30.00грн. чи сплачують вони податок від прибутку і чи видають квитанцію на ці 30.00грн.,якщо ні то де та податкова і чому не вліпить хороший штраф і так щоб цей штраф був виписаний на директора автовокзалу щоб потім думав добре своїми мізками якщо вони в нього є, а одним місцем.Це вже не людина а не знаю даже як назвати.
Правда Показати IP 14 Січня 2024 08:29
Який вокзал.Вони вбиральню "ремонтують"вічність і кінця краю не видно.АС в приватних руках,то ж відразу видно її госпідара.То може міській владі пора навести порядок,чи при продажі на все "забили".Ну як завше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus