USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У пам’ять про полеглого сина й брата родина з Камінь-Каширщини купила для ЗСУ авто

3 Травня 2023 21:42
Сім’я військовослужбовця із Олексіївки Камінь-Каширської громади Святослава Троцюка, який загинув, виконуючи бойове завдання у Бахмутському районі в липні минулого року, придбала для його роти автомобіль.

На захист Батьківщини Святослав Троцюк став ще у 2015 році, понад рік воював у зоні АТО на Донеччині. За бойові заслуги отримав відзнаку «За відвагу». А коли у нашій країні розпочалась повномасштабна війна, знову в перший же день вторгнення вирушив боронити державу у складі 14-ї бригади, пише газета «Полісся».

Воїн пройшов справжнє пекло: починаючи від оборони Києва, отриманих поранень на Миколаївщині й закінчуючи запеклими боями у Бахмутському районі. Побратими називали його Славон або Славончик.

Та 4 липня під час ворожого мінометного обстрілу в районі населеного пункту Берестове його життя у 45 років обірвалося. Так і не встиг пустити він родової гілочки: доля не подарувала йому нагоди звити сімейне гніздечко та народити діточок. Але він віддано воював за нащадків рідних та близьких, за кожного українця.

Читати ще: Мама загиблого волинянина волонтерить у пам’ять про сина

«У такий спосіб ми прагнемо вшанувати світлу пам’ять про брата. Хай як нам хотілося б, та повернути його ми вже не можемо. Але можемо допомогти врятувати життя інших військовослужбовців, чоловіків, які, як і колись наш Святослав, перебувають у найгарячіших точках фронту. Наша сім’я вирішила скерувати держвиплати у найблагіше русло – придбати для захисників роти, у якій воював брат і зараз служать багато наших земляків, авто.
Ми оснастили його пристроєм нічного бачення. Це дозволить за будь-яких умов вивозити поранених з поля бою. У Ворокомле селяни щедро запакували автівку, підписану на честь брата «Славончик», різними продуктами. Окрім того, наші місцеві волонтери та благодійники консолідували зусилля та закупили ще й військову форму для хлопців. Усе це вже успішно доїхало на бойові позиції», – каже сестра полеглого воїна Тетяна Сильчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus