USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У окупантів – проблеми в Чорному морі, ЗСУ відтіснили їх під Крим, – експерт

22 Серпня 2022 09:03
Завдяки постачанню протикорабельного озброєння українській армії вдалося відтіснити росіян до Криму. Однак вони досі можуть завдавати ударів по нашій території крилатими ракетами.

Про це розповів колишній заступник начальника штабу ВМС України Андрій Риженко, передає УНІАН.

Раніше військова розвідка Британії стверджувала, що ефективність Чорноморського флоту Росії наразі обмежена. Риженко з цим погодився, але розтлумачив, як українці можуть цим скористатися.

«Усе залежить від того, з якого боку дивитися на той слайд, який зробили британці. Перший бік зроблено з ухилом на те, що, звичайно, у росіян справді виникли проблеми. Це ускладнює виконання завдань, які їм поставили в ході цієї «пеціальної військової операції». Це можливо. Якщо ж подивитися з боку України, то там сказано, що завдяки набуттю нових спроможностей, а конкретно – протикорабельних систем, нам вдалося відтіснити росіян під Крим. Вони фактично перебувають біля Криму, дуже близько до узбережжя під захистом систем ППО. Але це все одно дозволяє їм використовувати ракети великої дальності і завдавати ударів по Україні», – зазначив експерт.

Риженко додав, що британська спецслужба констатувала ускладнення висадки десанту на південне узбережжя України.

«Це якраз через те, що ми взяли його під контроль. Практично в цьому повідомленні міститься констатація ситуації, що склалася за місяць на Чорному морі. Відлік почався з 13 квітня, коли було знищено крейсер «Москва». Другий епізод – знищення рятувального буксира «Василий Бех». Третій епізод – газова платформа. Можливо, було щось іще, але про це ми не знаємо. Росіяни зрозуміли, що там небезпечно, і відійшли», – констатував експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бенксі Показати IP 22 Серпня 2022 09:47
Відтіснили до Криму? то Херсон і Маріуполь вже звільнили? В вихідні стільки всього трапилось що все не вслідкуєшь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus