USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У них немає сенсу: експерти радять не витрачатися на тести із визначення антитіл

15 Квітня 2021 14:01
Визначати кількість антитіл у людини потрібно лише у вкрай рідкісних випадках з діагностичною метою лікарю чи для наукової роботи, а більше сенсу в них немає.

Про це заявила інфекціоністка, медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавіна в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Дуже тішить, коли люди витрачають купу грошей на визначення кількості антитіл.

Міряються кількістю антитіл в прямих ефірах. Я завжди кажу, що краще купіть собі щось приємне, чи своїй коханій. Зовсім не бачу сенсу витрачати кошти на антитіла», – переконує Булавіна.

Вона додає, що у проведення таких досліджень немає потреби, бо вони ні на що не впливають, а навпаки можуть поставити під загрозу здоров’я людини. «Для ухвалення рішення щодо лікування це не матиме жодного значення, для ухвалення рішення вакцинуватись чи ні – теж. Бо ж повторно хворіють люди з різним рівнем антитіл і з високим, і з низьким. Це не говорить про те, чи треба людині вакцинуватись, чи захворієте ви повторно теж нічого не каже цей рівень антитіл. Це ще й додатковий контакт із системою, бо раптом людина хоче дізнатися, чи має антитіла, стане в чергу на здачу антитіл і там інфікується коронавірусом. Тому рекомендую нічого такого не робити», – зазначає інфекціоністка.

Вона додала, що краще кошти спрямувати, якщо не для себе чи для рідних, то для котиків і собачок, адже таке тестування звичайним українцям не потрібне. «Він може дуже в рідких випадках знадобитися в якихось діагностичних цілях лікарю, або ж для якоїсь наукової роботи, коли там дивляться на якісь показники, щоб визначити якісь групи контактів. Але в індивідуальній історії пацієнта... Букет тюльпанів купіть і подаруйте комусь замість того, щоб витрачати гроші на такі тести», – радить експертка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ja Показати IP 15 Квітня 2021 15:18
як вітер поверне, так і вона розказує. Ще донедавна цей тест був потрібний.
Да уж до ja Показати IP 16 Квітня 2021 16:32
Це як синоптики пальцем в небо. Так і медицина, кожен з них що хоче те й несе у ефірах.
Колян Показати IP 16 Квітня 2021 20:59
Видно що брехні в медицині багато ! То ховали так само людей перших в мішках а зараз з церемоніями і так в усьому!!!! Нема порядку в брехні багато !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus