USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Нововолинську злодій-рецидивіст обкрадав людей, які відвідували кладовище. Як його покарали

10 Червня 2024 07:17
Нововолинський міськрайонний суд виніс вирок серійному злочинцю, який обкрадав людей, коли ті провідували могили рідних та близьких на кладовищі. Уродженця Іваничівщини засудили на 4,5 року позбавлення волі.

Як зазначається в матеріалах справи, Денис К. у період із 27 вересня по 5 листопада 2021 року вчинив серію крадіжок на території кладовища, що на вулиці Нестерова у Нововолинську.

Першу крадіжку чоловік здійснив 27 вересня 2021 року. Близько 16-ї години таємно викрав із пакета, що стояв на могилі, шкіряний гаманець із грошима, посвідчення водія, банківську картку та мобільний телефон «Samsung Galaxy J5». Загальна сума збитків – 3 тисячі 624 гривні.

Читати ще: Крав шоколадки в магазинах, організував наркопритон та продавав канабіс: волинянин проведе за ґратами понад 6 років

1 жовтня 2021 року обвинувачений розбив вікна автомобіля Fiat і вкрав жіночу сумку, гаманець із грошима та ювелірні прикраси, чим завдав потерпілій майнової шкоди на 32 тисячі 850 гривень. Із того ж таки автомобіля прихопив особисті речі ще двох громадян.

Після цього Денис К. здійснив ще п'ять крадіжок у різні дні. Потерпілі підтвердили, що відвідували кладовище, аби провідати чи поприбирати могили близьких, після чого в них зникали речі.

Кілька допитаних слідством свідків розповіли, що обвинувачений намагався збути викрадене задля отримання коштів.

Читати ще: Лучанин, який обкрадав «Аврору» та «Єву», отримав майже сім років в’язниці

На судовому засіданні Денис К. свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів не визнав, від дачі показань відмовився.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав волинянина винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 185 та 186 КК України. Його позбавили волі на чотири роки і шість місяців. Початок відбування покарання рахуватимуть від моменту затримання злочинця, тобто з 9 листопада 2021 року.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus