USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Норвегії археолог-аматор знайшов тисячолітню візантійську монету із зображенням Ісуса Христа

12 Грудня 2023 00:17
На півдні Норвегії археолог-аматор за допомогою металошукача знайшов рідкісну візантійську монету. Її було викарбувано між 977 і 1025 роками. Монета добре збереглася.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на Live Science.

На монеті є напис латиною «Ісус Христос, Цар тих, хто царює», а також грецькою «Василій і Костянтин, імператори римські».

Читати ще: У Британії знайшли монету, яка змусила переглянути історію острова

Дослідники не знають, як монета опинилася на схилі гори. Вони припускають, що вона могла належати королю Гаральду III, який правив Норвегією з 1045 до 1066 року. Перш ніж стати королем, Гаральд III служив охоронцем візантійського імператора.
Цілком можливо, що монета була частиною приданого, коли Гаральд III узяв за дружину доньку київського князя Ярослава Мудрого Єлизавету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus