USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Німеччині з нового року скоротять соціальні виплати всім біженцям

7 Листопада 2023 23:38
Канцлер ФРН Олаф Шольц і глави земельних урядів домовилися, що з 2024 року соцвиплати для всіх біженців будуть скорочені.

Про це повідомляє DW.

Право на соцдопомогу шукачі притулку зможуть отримати тільки після трьох років отримання урізаної допомоги, а не через півтора, як зараз. А до цього федеральний центр виплачуватиме за кожного шукача притулку в Німеччині загальну суму в розмірі 7500 євро на рік.

Також вирішено видавати біженцям спеціальну карту для оплати послуг, що обмежить їхній доступ до готівки. З цією метою робоча група до кінця січня має розробити відповідну модель.

Що стосується біженців з України, то після закінчення 36 місяців, у разі проживання в гуртожитках, вони отримуватимуть лише «ті виплати, які їм справді необхідні». Це ж правило торкнеться мігрантів, які підлягають захисту, і мігрантів, з перебуванням яких Німеччина змушена миритися.

Читати ще: Від 500 євро на людину. Які виплати отримують українці в країнах Європи

Уряд ФРН вважає, що скорочення дадуть змогу землям і комунам заощадити 1 млрд євро.

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер висловив задоволення компромісом, зазначивши, що це не тільки полегшить фінансове становище земель і комун, а й «послабить притягальну силу соціальної держави Німеччина» для мігрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
йцук Показати IP 8 Листопада 2023 00:02
німцям видніше
12 Показати IP 8 Листопада 2023 10:57
Багато хто з Луцька поїхав до Німеччини і там сидить досі! Які вони біженці!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus