USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

У Німеччині розпочався суд на вбивцями двох юних українських баскетболістів. Оновлено

12 Серпня 2024 20:18
У Німеччині відбулося перше судове засідання над бандою неповнолітніх підлітків, які напали з ножами на українських баскетболістів Артема Козаченка та Володимира Єрмакова.

Про це повідомив батько загиблого Артема, луцький діджей Artem Neba.

Як пишуть WDR і Focus, на лаві підсудних – четверо підлітків віком 14–16 років. Двоє з них є громадянами Німеччини, а двоє – Сирії. Їх звинувачують у навмисному вбивстві.

Усі обвинувачені в нападі раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців.

Зокрема, 15-річний німецько-турецький школяр Мерт В. причетний до десяти пограбувань, двох крадіжок, двох злочинів, повʼязаних із наркотиками, й до одного випадку сексуальних домагань. При цьому засуджували його лише раз – до покарання у вигляді 100 годин виправних робіт і кількох тижнів утримання під вартою.

На рахунку іншого фігуранта справи, 14-річного сирійця, 13 пограбувань, дві крадіжки, три випадки сексуальних домагань і опір правоохоронцям. Ще одного сирійця звинувачували в девʼяти пограбуваннях і двох нападах.

Останнього фігуранта, 15-річного німця грецького походження Іліаса Г., звинувачували в чотирьох пограбуваннях і двох випадках нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Як пише у мережі у мережі Artem Neba: «Суд розпочато. Сьогодні було перше важке засідання, де зачитували обвинувачення. Вбивство наших дітей Артема і Вови стало вершиною айсберга скоєних злочинів.

Банда малолітніх вбивць східноазійської зовнішності з німецьким громадянством скоїла близько 17 протиправних дій різних ступенів, які нам відомі. Група людей від 14 до 16 років їздили по всій Німеччині і навіть Нідерландах та робила, що заманеться – грабувала, погрожувала розправою, нападала, домагалися дівчат, били, скоїли замахи на життя інших людей з ножами, кастетами і дубинками. В одному з нападів навіть погрожували людині відрізати вуха.... Кожного разу, коли їх могли викрити, то все одно відпускали, бо це ж неповнолітні. Дотягнули.

Звісно, напади були на інших українців. Але крапкою в їх справах стало вбивство наших дітей. Без мотивів. Вони запитали їх, чи ті Українці, а коли отримали відповідь «так», то сказали, «так чого ви не в Україні». Далі сталося найстрашніше.

Коли знайшли вбивць, то доказ вбивства, ніж, навіть не викинув один із них, він був при ньому. У нас багато питань до Німеччини: чому мало статися найгірше і тільки тоді вони опинилися в суді?! Чому взагалі вони могли собі дозволити такому відбутися?! Чому мають гинути найкращі діти цього світу.

Ми просимо ваших молитв і підтримки. Ми будемо говорити правду і викривати зло».

10 лютого напередодні чергового матчу на юних баскетболістів Артема Козаченка та Володимира Єрмакова напали з ножами. Поліція Німеччини затримала двох неповнолітніх підлітків, які підозрюються у злочині.

Володимир та Артем дістали численні рани, німецькі лікарі боролися за життя обох. Єрмаков 11 лютого помер у шпиталі. Козаченко 10 днів провів у реанімації, де згодом помер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus