USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.00 41.30
  • PLN 10.35 10.50

У Німеччині померла свідок останніх днів Гітлера в бункері

29 Червня 2023 23:38
У віці 94 років померла Йоганна Руф, яка стала свідком останніх днів керівників нацистської Німеччини. Вона працювала помічницею у бункері Адольфа Гітлера та була там аж до дня його смерті.

Йоганна Руф померла 21 червня, повідомив Newsweek журналіст Віланд Гібель, який працював з жінкою над її мемуарами.

Руф працювала помічницею у бункері в Берліні, де Гітлер та багато вищих нацистських чиновників провели свої останні дні, в час коли радянські війська наступали на місто.

Руф працювала з приблизно 30 іншими членами Федерації німецьких дівчат з 27 квітня 1945 року та була однією з останніх, хто бачив шістьох дітей головного нацистського пропагандиста Йозефа Геббельса, перш ніж їх вбили їхні батьки.

Як повідомляє німецька газета Berliner Zeitung, Руф записувала свої спостереження в бункері на шматках паперу.
У 2016 році вона познайомилася з Віландом Гібелем. Він став допомагати опрацьовувати її старі щоденники, щоб опублікувати їх як мемуари.

Гібель додав, що спогади Руф спростовують ідеї прихильників теорії змови та заперечують їхнє твердження, що Гітлер нібито не загинув у бункері, а втік де інде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus