USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Німеччині хочуть скасувати допомогу українцям, які не працюють

Сьогодні 16:21
Генеральний секретар найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз Карстен Ліннеманн виступила за скасування державної допомоги для непрацевлаштованих.

Йдеться і про українських біженців, сказала вона в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke.

«У Німеччині шестизначна кількість людей принципово не бажає працювати», а отже, їх не можна стимулювати шукати роботу скороченням соціальних виплат. «Необхідно повністю скасувати підтримку базового доходу», – вважає вона.

Вона сказала, що у багатьох європейських країнах працюють понад 50% українців, а у Німеччині – 25%.

Читати ще: Сенат Польщі ухвалив закон про допомогу українцям

Лінеманн вважає, що справа у відсутності стимулів з боку федерального уряду, аби спонукати біженців з України шукати роботу.

«Українці також захищають нашу свободу. Але якщо є вигода, то вона пов’язана з чимось натомість. Це стосується і працевлаштування», – вказала вона.

DPA пише, що федеральний уряд Німеччини хоче зробити правила більш суворими, щоб заохотити одержувачів соціальних виплат працювати. Відмову від роботи та нелегальне працевлаштування пропонують карати скороченням допомоги.

Читати ще: Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus