USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

У Німеччині двох високопосадовців підозрюють у шпигунстві для Росії

31 Серпня 2022 18:53
Двоє співробітників німецького міністерства у справах економіки та захисту клімату могли працювати на Росію і просувати інтереси країни-агресора.

Як передає Mind, німецька газета Die Zeit випустила розслідування, згідно з яким двоє високопосадовців із Міністерства економіки Німеччини підозрюються у шпигунстві на користь Кремля.

Як тільки у Міністерства економіки виникли підозри щодо двох співробітників, які обіймали ключові посади, ця справа була передана до Федерального відомства із захисту Конституції.

Зазначені чиновники відповідали за енергетичну та газову політику німецького уряду та брали участь у вирішенні питань щодо ліцензування нафтопроводу «Північний потік-2».

Обох співробітників пов'язують особисті та дружні стосунки з громадянами росії, а один із них навіть якийсь час навчався у російському навчальному закладі.

У контексті війни в Україні Німеччина оцінює ризик шпигунства на користь росії як вкрай високий загалом, про що, зокрема, згадувалося в останній доповіді Федерального відомства із захисту Конституції.

На думку заступника голови комітету Бундестагу з розвідки Родеріха Кізеветтера, яким він поділився з виданням Handelsblatt, це лише «вершина айсберга, шпигунство торкнеться й інших міністерств та установ».

Він переконаний, що це вкотре доводить, що «агресивна війна проти України планувалась роками. Це включало стратегічне розміщення російських агентів, шпигунство та вплив на осіб, які приймають політичні рішення, а також на процеси прийняття рішень».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus