USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Нідерландах визнали Голодомор геноцидом українського народу

7 Липня 2023 12:33
Палата представників Нідерландів визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у Twitter.

«Вітаю визнання Палатою представників Нідерландів Голодомору геноцидом. Називати речі своїми іменами – це ключова передумова справедливості та недопущення повторення таких страшних злочинів», – написав він.

Президент також подякував Нідерландам за сильну та комплексну підтримку нашої держави у боротьбі за майбутнє України та всього вільного світу.

Читати ще: Країни світу визнають Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Чому це важливо

Загалом Голодомор геноцидом українського народу вже визнали парламенти багатьох країн світу, зокрема і в Європі. Протягом весни до такого кроку вдалися нижня палата парламенту Бельгії, парламент Ісландії та верхня палата французького парламенту, а також парламент Словенії і Британії. Окрім того, таку резолюцію ухвалили Європарламент, Бундестаг, Сенат Чехії, парламенти Словаччнини, Хорватії, Люксимбургу та чимало інших держав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus