USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.55 10.77

У Нідерландах набула чинності заборона на носіння паранджі

2 Серпня 2019 19:47
У четвер, 1 серпня, в Нідерландах набув чинності закон, що забороняє носити одяг, який прикриває обличчя, у всіх громадських місцях і державних установах.

Як повідомляє DW, закон поширюється на носіння мусульманських вуалей, таких як паранджа і нікаб, а також балаклав, шоломів і різних масок.

За прикрите обличчя в школах, лікарнях, в громадському транспорті та інших громадських місцях передбачено штраф в розмірі до 150 євро.

Ісламська політична партія в Роттердамі вже пообіцяла, що візьме на себе виплату штрафів за носіння забороненого одягу.

Нагадаємо, що в 2018 році верхня палата парламенту Нідерландів прийняла закон про заборону носіння одягу, що приховує обличчя, в громадських місцях, таких як школи, урядові установи і лікарні.

Закони про заборону на носіння в громадських місцях мусульманських вуалей вже діють в Бельгії, Франції, Данії та Іспанії.

Нікаб – вуаль, що закриває обличчя, з вузьким прорізом для очей. Паранджа – вуаль, що закриває все тіло і обличчя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus