USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

У Непалі прорвало льодовикове озеро біля Евересту, повінь змила ціле село

19 Серпня 2024 23:52
У Непалі стався прорив льодовикового озера, через що вода разом з брудом, гравієм та валунами пронеслась схилами Гімалаїв та знищила село Тхаме.

Як пише The Watchers, частина будинків просто зникли, а інша частина більше непридатна для проживання, передає KP.UA.

Повінь зруйнувала 20 будинків, початкову школу і клініку в сільському муніципалітеті. Офіційна інспекція з використанням вертольотів вже підтвердила, що повінь була спричинена проривом льодовикового озера Тьянбо.

Після прориву берегів два з пʼяти невеликих озер над селом Тхаме в районі Евересту були спустошені. Ще два озера можуть прорватися в будь-який час. Лише одне озеро поки що не викликає побоювань.

Читати ще: Альпініст рекордну кількість разів піднявся на Еверест

Влада направила для порятунку жителів села військових і співробітників поліції. Даних про жертв поки немає, але вже відомо, що половина села Тхаме серйозно постраждала, а будинки, що залишилися, непридатні для проживання.

Нагадаємо, у Непалі суд вирішив обмежити кількість сходжень на Еверест.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus