USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У негазифікованій громаді на Волині готуються до опалювального сезону: скільки коштують дрова

Сьогодні 08:12
Жителі Колківської громади готуються до опалювального сезону. У цій місцевості немає газу, тому оселі опалюють дровами.

Як розповів Суспільному головний інженер Колківського лісового господарства Юрій Матвійчук, від початку року продали населенню 1700 кубометрів дров. Це менше, ніж торік, ажіотажу нині немає.

З його слів, попит зростає перед опалювальним сезоном. Кожне лісництво тримає заготовлений запас від 30 до 50 метрів кубічних дров паливних порід. Філія «Колківське лісове господарство» реалізовує дрова паливні і в круглому, і в колотому вигляді населенню та соціальній сфері.

«Найбільший попит є на першу групу – дуб, граб, березу, ясен, а також на другу групу – сосну і вільху. За пів року було заготовлено близько двох тисяч метрів кубічних, а продали десь 1700, тобто в нас є ще запас дров», – каже фахівець.
Місцева жителька Тетяна Градиська дрова замовляє щороку. На зиму, каже жінка, вистачає вісім кубів. Запаси робить улітку. Жінка написала заяву, вибрала дрова, щоб підходили по бюджету та добре гріли оселю.
«Вибрала вільху, це нормальні дрова, бо в нас і твердопаливний котел, і грубка, а зима попереду, і не знати, що буде, світла немає. Ми пенсіонери, але чоловік мій ще працює офіційно, то ми ще можемо на дрова заробити. Чоловік буде сам різати, діти поможуть», – ззначає колківчанка.

За день вивозять по 40 кубів дров, каже тракторист Іван Сахник.
«Це відповідальна робота, бо ти біля людей, треба дуже обережно», – каже чоловік, навантажуючи дрова.

Читати ще: Волинське лісництво – переможець конкурсу «Лідери змін»

Перед відправкою до замовників роблять фотофіксацію та заміри завантаженої продукції, розповідає лісничий Віталій Миронюк. Одна людина може придбати не більш як 15 кубометрів дров на рік.

«Куб коштує 810 гривень. Це найдешевші дрова – хвойні породи і вільха. Порівняно з минулим роком, подорожчали на 10 відсотків», – додає лісничий.
Зі слів головного інженера Юрія Матвійчука, щоб купити дрова, людина може звернутися безпосередньо в лісництво або зробити замовлення онлайн на сайті «ДроваЄ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus