USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У навчальних закладах Луцька здійснюють заходи з термомодернізації

15 Березня 2024 18:06
Сьогодні міський голова Ігор Поліщук та директор департаменту освіти Віталій Бондар оглянули хід ремонтних робіт, що здійснюються в дошкільних навчальних закладах міста.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Ігор Поліщук зауважив, що термомодернізація закладів освіти здійснюється завдяки ЕСКО-контрактам, тобто без залучення коштів міського бюджету. «Усього 36 закладів термомодернізовуються в рамках ЕСКО-контрактів. У 22 з них — утеплюються фасади. Роботи здійснюються швидко, а теплий лютий сприяв тому, що їх можна було розпочати раніше. На деяких об’єктах роботи підходять до завершення. Після того як підсохне основний шар, фасади пофарбують у сучасні красиві кольори. Енергомодернізація дає декілька позитивних ефектів — утеплення, що створює комфортніші умови для дітей, естетичний вигляд та економія коштів», - резюмував він.
Ігор Поліщук зазначив, що усі роботи планують завершити влітку цього року. Також буде можливість термомодернізувати ще декілька закладів.

Читати ще: Понад сотня проєктів: Волинь уже чотири роки лідирує в енергоощадній модернізації

Станом на сьогодні у закладі дошкільної освіти №37 здійснюється встановлення ІТП, теплового насосу, утеплення фасаду, модернізація внутрішньої системи опалення, заміна освітлювальних приладів.
У ЗДО №11 наразі здійснюють роботи з утеплення фасаду.
Читати ще: У навчальних закладах Луцька продовжують впроваджувати заходи з енергомодернізації

У ЗДО № 20 відбувається модернізація ІТП, утеплення фасаду, встановлення теплового насосу.
У ЗДО № 23 також встановлюють ІТП, тепловий насос та здійснюють утеплення цоколю та фасаду.
Нагадаємо, починаючи з 2019 року у Луцькій громаді здійснюються енергоефективні заходи в закладах освіти із застосуванням механізму енергосервісу - комплексу технічних та організаційних енергозберігаючих та інших заходів, спрямованих на скорочення замовником енергосервісу споживання та/або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів та/або житлово-комунальних послуг порівняно із споживанням (витратами) за відсутності таких заходів.

Суть концепції енергосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи в будівлях бюджетних установ (шкіл, дитячих садочків, закладів позашкільної освіти, спортивних закладів, тощо) впроваджуються приватними інвесторами – енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється виключно за рахунок економії (скорочення витрат на споживання комунальних послуг та енергоносіїв), досягнутої в результаті здійснення енергоефективних заходів.

Станом на сьогодні в стадії реалізації знаходяться 36 ЕСКО-договорів, загальною вартістю 220 млн грн.

Заходи спрямовані на ефективне використання та зменшення споживання теплової та електричної енергії, природного газу та гарячої води.

Основні заходи – утеплення фасадів, горищ, підвалів, встановлення теплових насосів, встановлення або модернізація індивідуальних теплових пунктів, модернізація газових котлів, віддалена диспетчеризація та управління тепловими потоками залежно від температури зовнішнього повітря, модернізація систем опалення, гарячого водопостачання та освітлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus