USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

У нацпарку на Волині виявили нові місця гніздування червонокнижних птахів

4 Липня 2024 12:38
Цьогоріч у «Цуманській пущі» й на прилеглих територіях виявлено 12 місць гніздування лелеки чорного, який занесений до Червоної книги України.

Про це інформують у Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща».

Спеціалісти нацпарку налагодили систематичну роботу з виявлення та обліку місць гніздування лелеки чорного, обліку чисельності популяції в межах парку і поблизу нього.

У межах проєкту «Ciconia-Ukraina» та за підтримки Фонду «Ciconia» (Ліхтейштейн) в. о. директора Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» Тетяна Близнюк та спеціалісти парку спільно з науковцем Державного природознавчого музею НАН України (Львів) та Західноукраїнського орнітологічного товариства Андрієм Бокотеєм і двома студентами біологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка здійснили кільцювання пташенят лелеки чорного. В результаті було закільцьовано пʼять лелеченят на трьох гніздах.

Читати ще: Повертається на те саме місце: в нацпарк на Волині восьмий рік прилітає червонокнижний лелека

Загалом з 2019 по 2024 рік було проведено кільцювання 34 лелеченят лелеки чорного.

Як відомо, лелека чорний – гніздовий, перелітний птах. Оселяється переважно біля лісових озер чи лісових боліт. В Україні поширений переважно на Поліссі та в Карпатському регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 4 Липня 2024 13:47
Відчепіться від ПЕРНАТИХ.І ЩО З ТОГО ЩО ВИ ЇХ ВИЯВИЛИ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus