USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

У Нацбанку готують обмеження карткових переказів: у фінрегуляторі розкрили деталі

11 Лютого 2024 22:09
Член Ради Національного банку України Василь Фурман заявив, що наразі регулятор ще не приймав рішень щодо обмеження переказів коштів з картки на картку фізичними особами. З його слів, це питання розглядається у межах комплексних заходів, які спрямовані на боротьбу із тіньовою економікою.

Як передають Українські новини, про це Василь Фурман розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«За допомогою дроп-карт реалізуються схеми ухилення від сплати податків. Коротко поясню, що це таке: одна людина передає іншій за невеликі гроші картку, випущену на її ім’я. І ця людина, отримавши таку картку, використовує її на свій розсуд, як захоче. При цьому справжній власник картки навіть не знає, які обороти коштів там відбуваються. Тому це протизаконно», – пояснив член Ради НБУ.

Водночас Фурман зауважив, що великі розрахункові банки, керуючись нормами чинного законодавства, вже встановили певні обмеження на розрахунки картками.

Читати ще: Нацбанк пом'якшив низку валютних обмежень. Що змінилося

«І переважна більшість українців цього не відчула. А ці обмеження довели свою ефективність на практиці, як засіб для боротьби з «міскодингом» і не мають впливу на звичайні поточні операції населення з платіжними картками. Тож НБУ розглядає доцільність практики великих розрахункових операцій банків на ринок в цілому. Запевняємо, що будь-які обмеження у разі їхнього запровадження потенційно вплинуть на вузьке коло осіб і жодним чином не вплинуть на звичайні поточні операції українців з картками», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus