USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У населених пунктах запрацюють центри безпеки, – МВС

16 Грудня 2023 10:08
У населених пунктах України незабаром мають запрацювати центри безпеки, які дозволять швидше реагувати на виклики та надавати допомогу громадянам.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Система безпеки у кожному населеному пункті України. Це питання – одне із базових під час війни та після її завершення», – зазначив Клименко.

За словами міністра, саме безпекові проєкти в громадах стали однією з тем Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Контроль за обігом зброї, функціонування блокпостів, робота кримінальної поліції – ми щодня працюємо над тим, щоб громадяни почували себе у безпеці в будь-якому регіоні», – наголосив Клименко.

Він також поінформував, що 500 поліцейських вже найближчим часом нестимуть службу у закладах освіти. Очікується, що вони забезпечать охорону правопорядку, взаємодію з адміністраціями шкіл, пропускний режим.

Посадовець також наголосив, що за завданням Президента України Володимира Зеленського буде створено системи безпеки у місцях скупчення людей – торгових центрах, об’єктах інфраструктури, у закладах охорони здоров’я.

«У населених пунктах мають запрацювати центри безпеки, в яких перебуватимуть поліцейські, рятувальники, медики», – зауважив Клименко.

За його словами, це посилить комунікацію між екстреними службами, дозволить швидше реагувати на виклики та надавати допомогу громадянам.

Читати ще: Підрив гранат у сільраді на Закарпатті кваліфікували як теракт

Також міністр акцентував, що наразі особлива увага до ветеранів війни, адже має приділятися належна увага кожному Герою, який повертається з фронту, зокрема має надаватися реабілітація, соціальна підтримка, адаптація до мирного життя.

«Попереду у нас дуже багато роботи і викликів. Безпечну країну ми створюємо вже сьогодні», – підсумував Клименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Грудня 2023 10:47
Батальйон!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus