USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

«У нас немає пострілів, але сюди везуть труни». Жителі волинського села збирають гроші на підтримку військових

Сьогодні 08:12
Сім пам’ятних стел із портретами загиблих Героїв розміщені в центрі села Сокіл Рожищенської громади. Місцеві кажуть: таким чином хочуть віддати шану односельчанам, які загинули на війні проти російських окупантів. Нині в Соколі влаштовують публічні заходи, які обов’язково пов’язані з вшануванням пам’яті полеглих, або для збору коштів на потреби ЗСУ.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

З перших днів повномасштабної війни мешканці села Сокіл взялися волонтерити. У приміщенні місцевого кафе готували їжу солдатам на фронт. Нині усі їхні заходи приурочені здебільшого до державних свят і мають благодійну мету – допомогу односельчанам, які боронять державу в складі Збройних сил.

«Заходи в нас проводять до кожного державного свята й за покликом. Під час останніх збирали для волинської сотої бригади на аеромобіль, що евакуйовує поранених. І ми зробили дуже великий внесок. У нас лозунг: «В єдності наша сила», – зазначила директорка будинку культури села Сокіл Світлана Гончаревич.

Читати ще: «Кожна родина має прізвисько»: волинянка зібрала історію села під одним дахом

Під цим гаслом згуртувалися школа, садочок, будинок культури, церква і всі активні громадяни. Разом організовують ярмарки, де продають смаколики, проводять акції, лотереї, а всі виручені кошти віддають на потреби військових.

«Цьогоріч до Дня прапора організували велопробіг у пам’ять про наших Героїв. Долучився священник, який провів літію. Відвідали могили бійців, що поховані в Соколі. Їздили велосипедами у село Навіз на могилу воїна, бо там наш старостинський округ. Згодом поїхали в Духче до стели біля школи», – пригадала Світлана Гончаревич.

Читати ще: Церква в костелі та козацький храм: у волинському селі – три православні святині

Ввечері того дня влаштували акцію із вшанування пам’яті полеглих на війні односельчан.

«Люди свідомі, що війна не лише там, а й тут. У нас немає пострілів, але сюди везуть труни. Ви самі бачите», – акцентувала директорка будинку культури.


Відкриття Алеї пам’яті Героїв, яку облаштували в центрі села, відбулося в листопаді минулого року.

«Така задумка виникла в небайдужих та ініціативних громадян. Усі роботи виконано власним коштом громади. Хто як міг – так долучався», – наголосив староста Сокільського старостинського округу Олександр Сасовський.

Спочатку тут було кілька портретів соколян, загиблих в АТО й на повномасштабній війні. Однак згодом алея поповнилася ще двома портретами – захисника Сергія Гаврука та захисниці Алли Пушкарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus