USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

У Намібії слонів та бегемотів відстрілюватимуть на м'ясо, – ЗМІ

28 Серпня 2024 23:41
Влада Намібії буде відстрілювати диких тварин, аби роздавати їхнє м’ясо місцевим жителям.

Про це пише The Times of India.

Зокрема, міністерство довкілля планує вбити 723 тварини, зокрема 83 слони, 30 бегемотів, 60 буйволів, 300 зебр і різні види антилоп. Винищення тварин проводитиметься в парках і громадських зонах, де, на думку влади, їх кількість перевищує наявні пасовищні землі та водні ресурси.

У рамках тієї ж програми професійні мисливці та компанії, які отримали державний підряд, уже вбили 157 великих травоїдних. Місцеві мешканці отримали понад 56 тонн м’яса.

Читати ще: Світ рухається до продовольчих війн: наближається боротьба за їжу і воду, – FT

Міністерство довкілля заявило, що в країні за умов посухи зростає конкуренція між людиною та тваринами за їжу та воду.

За оцінкою ООН, через посуху у південній частині Африканського континенту на межі голоду опинилося близько 68 мільйонів африканців. За останній місяць Намібія вичерпала свої харчові резерви на 84%.

Тим часом африканські лісові слони наразі перебувають на межі повного зникнення, а слон саванний поміщений у список вимираючих у міжнародній Червоній книзі. Раніше ці тварини вважалися вразливими.

Читати ще: ООН: На межі голоду перебувають 35 мільйонів людей у світі

Ціни на продукти харчування почали зростати після поширення Covid-19 і різко зросли після вторгнення Росії в Україну, оскільки було заблоковано експорт зерна та добрив. Це поглибило продовольчу небезпеку в бідніших країнах і призвело до того, що споживачі в усьому світі зіткнулися з кризою вартості життя. На тлі такого зростання та зміни клімату, що перешкоджають сільськогосподарському виробництву в усьому світі, уряди все частіше вдаються до протекціоністської політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus