USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У Миколаєві посадовців викрили на розкраданні 27 млн, заступника мера затримали на кордоні

11 Серпня 2021 11:04
Посадовців міськради Миколаєва викрили в тому, що розкрадали 27 млн грн. Декого з причетних затримали на кордоні з Угорщиною.

Про це повідомляє НАБУ.

Крали бюджетні кошти, розраховані на роботи з реконструкції Соборної площі в місті. Брали участь у схемі вісім людей. Їх звинувачують у заволодінні майном через зловживання службовим становищем.

Департамент міськради Миколаєва оголосив тендер на виконання робіт на площі ще 2019 року. Чиновники організували перемогу наперед визначеному ТОВ, яке й виконало роботи. Експертиза показала, що їх зробили за завищеними цінами, тому місто отримало збитки.

До справи причетні: заступник міського голови Миколаєва, перший заступник директора одного з департаментів мерії Миколаєва, директори шести приватних компаній, серед них – чинний депутат міськради Одеси.

Посадовців Миколаївської міськради та двох керівників приватних компаній затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Решті осіб про підозру повідомлено.

Всім вісьмом учасникам схеми інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України. Мера Миколаєва також повісткою викликано до НАБУ для проведення слідчих (розшукових) дій.

Заступник міського голови намагався покинути Україну, за підозрою слідчих. Його затримали в міжнародному пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань» на українсько-угорському кордоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Розкопав Шарій? Показати IP 11 Серпня 2021 12:44
Скоро черга і авторів Кузюки, що вкрали 500 000. В долярах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus