USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У МВС розповіли про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни

4 Жовтня 2023 11:13
У питанні покарання військовозобов’язаних, які виїхали незаконно з України під час війни, треба керуватися правилом «золотої середини».

Про це в інтерв’ю Українській правді заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Тут золоту середину треба знайти. Не закидати, що ми нікого не пустимо, або всіх пустимо, або той сяде в тюрму, той не сяде. Держава має виробити загальний підхід до цієї проблеми. Тому що ця проблема надалі буде соціальною – несприйняття однією верствою населення ту верству населення, яка втекла просто від війни», – зазначив він.

Глава МВС не виключив, що у якості покарання, можливо, буде адміністративний штраф після повернення до України.

«Звичайно, якщо вони проїхали за підробленими документами – це вже кримінальна відповідальність», – підкреслив Клименко.

Читати ще: Українців, які виїхали за кордон за підробними довідками, можуть екстрадувати, – Арахамія

На думку міністра, в цьому питанні є і юридична сторона, і моральна.

«Моральна сторона – це відчуття справедливості тих хлопців, які сидять в окопах, які забезпечують життєдіяльність країни й тих, хто вже 19 місяців перебуває за кордоном, ну хто менше, хто пізніше виїхав. Ми зараз дискутуємо щодо юридичних норм, які мають цю справедливість і юридично, і морально звести до одного», – додав він.

Клименко наголосив, що «ті, хто виїхав легально, це зовсім інша історія», а інші порушили закон, тому що здебільшого виїхали нелегально.

«Нелегально виїхав через систему Шлях, нелегально виїхав через документи ВЛК та МСЕК, нелегально виїхав у відрядження або на навчання. Тому, звичайно, що тут держава зараз шукає золоту середину, щоб цих людей можна було повернути в Україну», – констатував глава МВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олена Показати IP 4 Жовтня 2023 11:45
Повинна бути кара. Щоб заплатили великі гроші . А то відсиджується мужлани в потім перші будуть святкувати перемогу. Правильно було б щоб заплатили по великій сумі в казну на допомогу військовим ! А з політиків артистів і таких як Яма Влад величезні суми
АаааааЦЬ до Олена Показати IP 4 Жовтня 2023 14:53
Яма і Кошовий на культурних фронтах, можливо й поранені там ... Так що не потрібно на них наїзджати, то наша еліта ВСУ,
!! до Олена Показати IP 4 Жовтня 2023 16:01
Олено, ви як і всі чоловіки маєте право йти захищати державу, а ви дописи тільки робите. Права і обовязки рівні, я б ще і пенсію вам зробив в той вік що і чоловікам. Міняйте себе.
До Олена Показати IP 4 Жовтня 2023 12:04
Скажи то, Олено, і штундам в Україні !
Олені Показати IP 4 Жовтня 2023 14:12
Як завжди. Попереду паровоза. Дайте ще ту війну виграти, не завтра воно ще буде......
олег Показати IP 4 Жовтня 2023 15:20
а чому зараз не карають тих, хто зараз через різні благодійні організації, системи шлях, і т д і т п. за мільйонні хабарі випускає цих людей за кордон. От нещодавній приклад ковельського лікаря, виявили 40 людей які виїхали. він заробив 400 тис долларів бо брав по 10 тис. це все дані з преси. Засудили за 4 людини, тобто 360 тис долларів поділили а йому дали умовно чи щось таке і він дальше працює лікарем комісії. Ось і вся держава. зараз наживаються на одних а потім на інших

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus