USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

У музеї Волинської ікони – персональна виставка художника-вітражиста з Ковеля

31 Травня 2024 23:41
30 травня у музеї Волинської ікони відкрилася персональна виставка художника-вітражиста з Ковеля Віктора Бурчака.

Про це Суспільному розповіла директорка музею Тетяна Єлісєєва. З її слів, на виставці представлені сім ікон, які виконано у техніці вітража. Зокрема – Богородичні ікони: Холмська, Волинська, Ченстоховська та інші образи святих.

«Серед робіт, презентованих на виставці, також світлини вітражів художника, які він створив свого часу в костелах Республіки Польща. У кожній з них можна розгледіти майстерність та індивідуальність митця», – каже директорка музею.

Персональна виставка Віктора Бурчака у музеї Волинської ікони діятиме впродовж місяця. Музей працює щодня з 10:00 до 18:00, крім середи та суботи, додала Тетяна Єлісеєва.

Читати ще: Музею волинської ікони передали феретрон XVIII століття

Віктор Бурчак – уродженець Ковеля, з 1983 року працює в техніці класичного вітража на сакральну тематику. Художник створив 280 вітражів у 25 храмах Польщі. 35 його вітражів є й у церквах України. Волинянин також оформляв вітражами громадські та приватні об’єкти Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Павло Показати IP 1 Червня 2024 09:52
більше 50 храмів у Польщі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus