USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

У МОЗ розповіли, кого і коли планують вакцинувати від COVID-19 бустерною дозою

8 Грудня 2021 16:23
Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що найближчим часом буде ухвалено рішення про проведення бустерної вакцинації від COVID-19 людей із ослабленим імунітетом. У той же час, всі інші розраховувати на третє щеплення зможуть не раніше початку 2022 року.

За словами Кузіна, рішення про проведення бустерної вакцинації імунокомпроментованих українців уже ухвалено. Про це головний санітарний лікар розповів в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Зараз вже прийнято рішення і найближчим часом воно буде опубліковане щодо додаткової дози вакцини імунокомпроментованим особам. Це люди, які отримують гормональну терапію, які після трансплантації, для ВІЛ інфікованих. Для таких людей ми рекомендуватимемо третю дозу для формування повноцінного імунітету», – сказав Кузін.

Також він зазначив, що рішення Міністерства охорони здоров’я України щодо бустерної вакцинації від коронавірусу залежатиме від рекомендацій Європейської групи експертів з питань імунізації.

«Питання бустерної дози зараз ще розглядається. Швидше за все вона буде рекомендована не раніше середини або кінця січня наступного року. У цьому питанні ми відштовхуватимемося від рекомендацій Європейської групи експертів з питань імунізації. Проте на сьогодні це питання поки не затверджено », – наголосив головний санлікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 8 Грудня 2021 17:26
Третья доза усиливает иммунитет, поэтому после четвёртой вы уже защищены. Когда 80% жителей получат пятую дозу, ограничения можно будет смягчить, потому что шестая доза останавливает размножение вируса и не даёт ему распространяться. Я спокоен и верю, что седьмая доза решит наши проблемы, и у нас нет никакого основания бояться восьмой дозы. Клинические исследования девятой дозы доказали, что антитела сохраняются стабильнее после десятой дозы. Одиннадцатая доза гарантирует, что не будет новых мутаций, поэтому нет повода критиковать идею о двенадцатой дозе...(c)
Анонім до Дідо Показати IP 8 Грудня 2021 19:53
А чого йолопи мінуси ставлять? Ще побачите що буде робитися далі. Збережіть цей текст а потім всі згадаємо ...
Alex Показати IP 8 Грудня 2021 19:59
І хотілося цю ахінею писати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus