USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У МОЗ розповіли, чи дозволять курортам працювати на новорічні свята

26 Листопада 2021 12:51
До Нового року COVID-хвиля вже має покинути Україну. Тож українці зможуть вирушити на курорти, але вони працюватимуть за новими правилами.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передає УНІАН.

За словами санлікаря, навіть додавання кількох областей до «червоної» зони не буде впливати на загальноукраїнську статистику, зважаючи, що великі регіони повертатимуться в «помаранчеву» або навіть «жовту» зону.

Кузін зауважив, що згідно з постановою № 1236, яка регулює карантинні обмеження, у нас в «червоній» зоні заборонена робота підіймачів, але до вакцинованих ця заборона не застосовується.

Спільна позиція полягає в тому, що забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами на підіймачах складно, тому курорти пропонують певну верифікацію на пункті в’їзду, наприклад на вході в готель або на пункті прокату спортивного спорядження.

«Там турист буде верифікуватися, показувати свої документи про ПЛР-тест або сертифікат, йому на спортивний одяг наклеюють спеціальну наліпку, яка матиме індивідуальний номер і за якою людину можна буде ідентифікувати у випадку спеціальної перевірки. Крім того, буде створена спеціальна база цих номерів», – повідомив головний санітарний лікар.

Наразі в МОЗ опрацьовують механізм уникнення черг. Кузін зауважив, що він повинен бути зручним не лише для туристів, а й для тих, хто перевіряє, зокрема для поліції. За його словами, курорти також мають запровадити максимально лояльні та адекватні умови для відпочивальників.

Як ми повідомляли, Міністерство охорони здоров’я готує зміни до постанови про адаптивний карантин. Передбачається, що у «жовтій» зоні посилять карантин, запровадивши обов’язковий повний курс вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ОДІН. Показати IP 26 Листопада 2021 13:21
Так у нас ХОЛЕРА ЧИ ПРОСТО НЕЖИТЬ?
Дитя полісся Показати IP 26 Листопада 2021 13:58
А шо війна відміняється? То купувати патрони чи коабасу на олів'є?
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2021 15:41
За рішення суду лише можна припинити підприємницьку діяльність.Де гарант? Він Закон про працю в руках тримав?Та він його в очі не бачив....
Анонім до Лучанин Показати IP 26 Листопада 2021 17:20
А ЩО Є ТАКИЙ "ЗАКОН ПРО ПРАЦЮ" ?
Он Показати IP 26 Листопада 2021 15:44
Бред, у "пунктах де видають споряджння"будуть перевіряти. Ну-ну, побачим.
111 Показати IP 27 Листопада 2021 06:38
Дайте роз'яснення а якщо ведуть військовий стан з Росією і я не привитий то я не маю права захищати свою країну?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus