USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У МОЗ прогнозують, що інсульти та інфаркти помолодшають на 10-15 років

11 Грудня 2022 18:08
В Україні у майбутньому значно помолодшають деякі серцево-судинні захворювання, зокрема, інсульти та інфаркти, років на 10-15.

Такий прогноз у телемарафоні озвучив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«Щодо серцево-судинних захворювань, то це одна з топ-тем, над якою ми наразі працюємо, щоб бути готовими до тих викликів, які нас будуть (очікувати, – ред.) після перемоги України. Інсульти і інфаркти у нас значно помолодшають, років на 10-15. Тобто, категорія людей, у яких зустрічаються ці хвороби, буде набагато молодша», – сказав він.

Також Ляшко додав, що у четвер під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і за ініціативи та присутності Першої Леді Олени Зеленської відбулася чергова міжсекторальна зустріч по Національній програмі психічного здоров’я.

«На ній ми вчергове показали існуючі потреби та потреби, які нас очікують після нашої перемоги. Саме по ментальному здоров’ю скажу, що десь орієнтовно 10 мільйонів людей будуть потребувати психологічної допомоги. І ми до цього наразі готуємося, щоб потім це не стало окремими викликом», – заявив чиновник.

За його словами, у МОЗ України готуються і до зростання кількості онкологічних хвороб. Він поінформував, що серед факторів, які ускладнюють раннє виявлення і проведення скринінгу – і два роки коронавірусу, і повномасштабна війна з РФ, яка триває вже 10 місяців.

«І ми також маємо підготувати і нашу онкологічну службу, щоб адекватно реагувати на зростання кількості онкологічних захворювань», – уточнив міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 11 Грудня 2022 20:14
ТА ТУТ ДУРАКУ ЯСНО.КОЛИ БУХАТИ ПОЧИНАЮТЬ З ПЕРШОГО КЛАСУ, КУРЯТЬ ВСЯКУ ГАДОСТЬ ТО В 25 РОЧКІВ ДО КАРДІОЛОГА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus