USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

У МОЗ пояснили, як щепленим за кордоном українцям отримати COVID-паспорт

2 Листопада 2021 08:43
Громадяни України, які вакцинувалися від коронавірусу за межами своєї країни, можуть отримати свідоцтво про імунізацію у сімейного лікаря.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у Фейсбуці.

У відомстві пояснили, як це зробити:

1. звернутися до сімейного лікаря або в будь-який пункт щеплення;

2. пред’явити лікарю офіційно засвідчену довідку, що підтверджує факт отримання однієї або двох доз вакцини, зроблених за межами України;

3. на підставі цієї довідки він вносить медичний запис до електронної системи охорони здоров’я (з позначкою про дані, внесені на основі вторинного джерела);

4. лікар роздруковує паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (якщо було зроблено два щеплення).

При цьому у МОЗ попередили, що у разі відсутності згаданої довідки отримати COVID-сертифікат можливості не буде, а видане свідоцтво щеплені за кордоном українці поки що не зможуть згенерувати у додатку Дія.

Раніше уряд України спростив отримання COVID-сертифікатів у Дії – тепер документ про вакцинацію можна отримати без підтвердження через Photo ID.

А 1 листопада додаток Дія та низка медичних лабораторій розпочали бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів. Термін дії такого документа – 72 години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus