USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

У МОЗ пояснили, як будуть продовжені COVID-сертифікати

2 Січня 2022 15:10
У середині січня буде представлена фінальна модель, як будуть продовжені сертифікати від коронавірусу COVID-19 у додатку «Дія».

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю Суспільному, оприлюдненому напередодні.

За його словами, зараз усі процедури опрацьовуються технічно.

«Найімовірніше, з 15 січня буде фінальна модель, як будуть продовжені сертифікати в «Дії». Технічна можливість є: термін дії буде продовжено шляхом перевипуску сертифікату», – сказав Кузін.

Читати ще: Бустерна доза антиковідної вакцини та додаткова: у МОЗ пояснили різницю

Він пояснив, що додаткова доза вакцини не призводить до продовження терміну дії сертифікату. За словами Кузіна, людина фактично отримала три дози, але у неї рівень імунного захисту такий, як у звичайної здорової людини після двох доз щеплення.

З іншого боку – бустерна доза допомагає відновити титр антитіл та забезпечити більш ефективний захист. Отримання такої дози щеплення призводить до продовження терміну дії сертифікату на 270 днів.

Наразі її рекомендують для запровадження громадянам віком від 60 років, медичним працівникам та працівникам будинків інтернатного типу після шести місяців завершення базового курсу щеплення. Рекомендуються мНРК-вакцини – Pfizer чи Moderna.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 2 Січня 2022 15:34
Як завжджи, ні більмеса не зрозуміло. "Кручу-верчу, обмануть хочу"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus