USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

У МОЗ пояснили, як будуть працювати школи з низькими показниками вакцинації

10 Вересня 2021 11:04
У разі переходу тієї чи іншої області в «жовту» зону і відсутності в ній необхідної кількості вакцинованих працівників шкіл, педагогічні ради повинні будуть переводити такі заклади на дистанційний режим роботи.

Про це 9 вересня в ефірі ток-шоу «Право на владу» на 1+1 заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Кореспондент.

Він підкреслив, що працювати в таких регіонах зможуть лише ті школи, де буде вакциновано понад 80% персоналу.

Водночас він зазначив, що за останній місяць кількість вчителів, які отримали першу дозу вакцини, значно зросла.

«Ми бачимо за останній місяць приріст 10-15%», – зазначив Кузін.

З огляду на тенденцію, в МОЗ вирішили трохи послабити вимоги і вважати 80% з урахуванням тих працівників шкіл, які отримають навіть лише одну дозу вакцини.

«Була запропонована така норма, щоб школи не працювали, якщо там менше 80% вакцинованого персоналу. Така норма була зафіксована у відповідній постанові, зараз вона переглядається. Ми розуміємо, що, навіть незважаючи на те, що запущені механізми з роботи мобільних бригад або такі, щоб формувалися прищепні пункти на території навчального закладу, на жаль, педагоги прищеплюються досить повільними темпами. Тому зараз ми будемо пропонувати цю норму трохи полегшити. І це полегшення буде полягати в тому, що в «жовтій» і «помаранчевій» зонах ми будемо вважати 80% навіть від першої дози вакцини. Цього буде достатньо, щоб школа працювала», – сказав Кузін.

Як розповів глава Рівненської ОДА Віталій Коваль, в Рівному зі 106 навчальних закладів жодний не подолав позначку в 80% вакцинованих від коронавірусу працівників.

Через низькі показники вакцинації педагогів про закриття більшості шкіл попередив глава Сумської ОДА Дмитро Живицький.

Зазначимо, головний санітарний лікар Ігор Кузін прогнозує, що в червону зону Україна перейде в листопаді, через що буде введений локдаун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus