USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

У МОЗ перерахували симптоми COVID-19, які є показником до госпіталізації

25 Листопада 2021 14:04
Наразі в Україні на стаціонарне лікування госпіталізують пацієнтів з COVID-19 середньої тяжкості та тяжких хворих. Рівень протікання хвороби визначається за низкою симптомів і станів.

Критерії для госпіталізації з COVID-19 перерахували у Міністерстві охорони здоров’я, повідомляє Telegram-канал «Коронавірус_інфо».

У МОЗ уточнили, що всього, згідно з протоколом лікування дорослих пацієнтів із коронавірусом, можуть визначатися три ступені тяжкості хвороби: легкий, середній і тяжкий.

Отож, показаннями для госпіталізації є:

– біль у грудній клітці,

– важкість дихання, задишка,

– сатурація менше ніж 92%,

– порушення свідомості;

– інші явні ознаки, що загрожують життю пацієнта.
Рішення про госпіталізацію, грунтуючись на наявних симптомах, ухвалює лікар. Пацієнти з легким перебігом мають лікуватися в домашніх умовах, повідомили раніше у МОЗ.

Крім того, сімейний лікар може надати рекомендації та визначити, чи достатньо пацієнту амбулаторного лікування.

Раніше головна лікарка Київської 4-ї міської клінічної лікарні Тетяна Мостепан розповіла, що перебіг хвороби COVID-19 сьогодні змінився. Під час цієї хвилі стан пацієнта може змінитися за лічені години і навіть за 80% ураження легенів хворий ще може бути активним, а вже наступного дня він може почати задихатися. У зв’язку з такою особливістю часто люди зволікають із госпіталізацією та потрапляють на лікарняне ліжко вже в тяжкому стані.

Вакцина від коронавірусної інфекції досить добре захищає людину від тяжкого перебігу хвороби і може запобігти її госпіталізації, тим більше потрапляння в реанімацію. У вакцинованих проти COVID-19 зазвичай перебіг захворювання легкий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus