USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

У момент атаки дронами ГУР і СБУ на аеродромі в Адигеї було 57 бортів, – джерело

10 Жовтня 2024 21:31
Уночі 10 жовтня, в момент атаки безпілотниками Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Служби безпеки України, на військовому аеродромі «Ханская» у РФ, було розміщено 57 бортів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомило обізнане джерело у розвідці.

За словами співрозмовника агентства, на аеродромі дислокується російська 272-а навчальна Полоцька авіаційна база 2-го розряду Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків ім. Сєрова. Військовий об’єкт використовується ворожою авіацією для дозаправки та ракетно-бомбових ударів по підрозділах Сил оборони та населених пунктах України.

У момент атаки на аеродромі були розташовані російські бойові літаки та гелікоптери, зокрема: Су-34 ― 12 бортів; Diamond DA42 ― 2 борти; Л-39 ― 37 бортів; Су-35С ― 4 борти; Мі-8 ― 2 борти.

Українські спецслужби зафіксували, що після вибухів на аеродромі «Ханська» на місце події виїхали багато карет швидкої допомоги та пожежних машин.

Наразі збитки від атаки на аеродром уточнюються.

Читати ще: ЗСУ вразили російський військовий аеродром, на якому базувалися винищувачі

Як повідомляли, у ніч на 10 жовтня після атаки безпілотниками військового аеродрому «Ханська» неподалік адмінцентру російської республіки Адигея Майкопа почалася пожежа.

Пізніше з’явилася інформація про евакуацію мешканців селища Родникове, розташованого поруч зі станицею Ханська, яке безпосередньо межує з військовим аеродромом.

Система моніторингу пожеж NASA зафіксувала після атаки пожежу поблизу злітно-посадкової смуги аеродрому. Osint-дослідники припускають, що це можуть палати склад ПММ збоку від злітно-посадкової смуги на аеродромі «Ханська» чи паливні резервуари для літаків або склад авіабомб.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко написав у Телеграмі, що «під Майкопом на аеродромі знищено склад ГСМ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus