USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У МО назвали площу звільнених територій України

2 Серпня 2023 10:37
Українські бійці загалом звільнили 37 квадратних кілометрів на Бахмутському напрямку та понад 204 квадратних кілометри на півдні країни.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Кореспондент.

За її словами, Сили оборони поступово, але просуваються по всіх напрямках.

«Приміром, за минулий тиждень, якщо говорити про Бахмутський напрямок, там звільнено 2 квадратних кілометри, разом це вже 37 кв кілометри. Якщо південь, то більше 12 (кв кілометри, – ред.) було звільнено минулого тижня, і разом понад 204 квадратних кілометри... і на півдні, і на сході поступово, але ми здійснюємо просування вперед. І в тому числі, це до речі, не тільки Бахмутський напрямок. Але ще раз кажу, потрібно закріпитися, а потім ми зможемо про все це сказати», – наголосила чиновниця.

Вона додала, що перед Силам оборони стоїть завдання не тільки просуватись вперед та звільнювати наші території, але й знищувати оборонні і наступальні сили окупантів.

«Тому що ворог намагається перехопити ініціативу, бо нині фактично ініціатива в нас і ми наступаємо. Але це ж хитка ситуація і постійно, щодня, потрібно відстоювати цей статус... Тому наші сили знищують їхній потенціал щодня, щоб вони не могли перехопити цю ініціативу і для того, щоб вони якомога менше чинили опір», – зазначила Маляр.

Представниця Міноборони (МО) додала, що Сили оборони нещадно знищують особовий склад загарбників.

«Ворог несе великі втрати на всіх напрямках, де вони намагаються наступати. Але ми їх там не просто зупиняємо, ми їх там вбиваємо. І вони несуть великі втрати в кількості своїх бійців», – резюмувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus