USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

У місті на Волині перейменували вулицю на честь військового ЗСУ

1 Березня 2023 20:55
Учора, 28 лютого, депутати міської ради Ковеля проголосували за перейменування вулиці Мечникова на вулицю Валерія Гонти та провулка 40 років Перемоги на провулок Героїв України.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

Провулок 40 років Перемоги знаходиться поруч із вулицею, яку донедавна мала таку ж назву. Її було перейменовано у жовтні на вулицю Героїв України. Тепер таку ж назву матиме й провулок.

Валерій Гонта разом із сім’єю сім років проживав у Ковелі на вулиці Мечникова. За згодою дружини Любові Гонти топонімічною комісією внесено пропозицію перейменувати вулицю Мечникова і присвоїти їй ім’я Валерія Гонти.

Читати ще: Горів та запалював навколо. Яким був волинський кіборг Валерій Гонта

Цю пропозицію було винесено на громадське обговорення, яке тривало упродовж 45 днів.

Довідка

Валерій Олександрович Гонта народився 27 липня 1981 року у місті Ковелі. У перші дні російської збройної агресії на сході України у 2014 році пішов до військкомату, аби потрапити у зону бойових дій. Але йому відмовили через стан здоров’я. Втім, він вступив до «Правого сектору» і у липні 2014 року вже був на фронті. Боєць з позивним «Гонта» брав участь в боях за Донецький аеропорт. Воював за селище Піски. У 2016 році підписав контракт і став військовослужбовцем Збройних Сил України.

Мужній воїн Валерій Гонта зумів винести пораненого бійця з позицій під артилерійським вогнем. За це отримав державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня. Відзначений почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу-Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» .

Брав участь у боях з 2014 по 2018 рік. Кіборг Валерій Гонта на війні втратив слух, мав важкі поранення. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну служив у 14-ій окремій механізованій бригаді. Головний сержант 2 розвідувального взводу розвідувальної роти в/ч А1008 Валерій Гонта загинув 21 травня 2022 року біля селища Нагірне Донецької області. Без батька залишилися двоє синів.

Читати ще: «Як же я без тебе, сину?»: ковельчанка розповіла про сина, який ціною власного життя врятував вісьмох побратимів

У міськраді Ковеля додають, що на сайті Президента України є петиція про присвоєння Валерію Гонті звання “Герой України” (посмертно). Збір підписів ще триватиме 61 день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus