USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

У місті на Волині – карантин через нашестя небезпечного шкідника

25 Червня 2024 23:21
У зв’язку з виявленням на території Ковеля регульованого шкідливого організму – американського білого метелика (Hyphantria cunea) – було запроваджено карантинний режим в межах міста, загальною площею 4730 га.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

Американський білий метелик – це агресивний шкідник, який пошкоджує понад 250 видів плодових, декоративних, лісових дерев, особливо полюбляє шовковицю, клен, волоський горіх. Основна ознака пошкодження – наявність на деревах павутинних гнізд.

Комунальними підприємствами міста вживаються невідкладні заходи, відповідно до розпоряджень голови Ковельської РДА та Ковельського міського голови.

Читати ще: У 44 містах та селах Волині – карантин через нашестя гусені американського метелика

Для вдалого знищення цього небезпечного шкідника громадянам та суб’єктам господарювання усіх форм власності необхідно регулярно обстежувати зелені насадження на власних територіях, ретельно оглядаючи крону дерева, особливо в 1-й декаді червня та у 2-й декаді серпня, коли з’являються перші павутинні гнізда гусениць I і II поколінь. Особливу увагу потрібно звернути на шовковицю і клен ясенелистий, що ростуть на території або у межах саду, де зазвичай оселяється цей шкідник.

Згідно з рекомендаціями відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в області, виявлені гнізда, а іноді й яйцекладки, необхідно зрізати і спалювати разом із гусеницями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 26 Червня 2024 09:01
Це все через те, що руйнуються місця гніздування птахів, а там де мало птахів, багато комах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus