USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.10 41.80
  • PLN 10.40 10.60

У містах Європи пройшли багатотисячні мітинги проти ковідних обмежень

9 Січня 2022 17:37
У суботу, 8 січня, у Німеччині, Франції та Австрії пройшли багатотисячні протести проти карантинних заходів та обмежень для невакцинованих.

Так понад 100 тисяч людей по всій Франції вийшли на протести проти вакцинної перепустки, повідомляє НВ з посиланням на France 24.

За оцінкою уряду, на протести вийшли в чотири рази більше людей, ніж 18 грудня, коли по всій країні зібралися 25 500 людей.

Згідно з даними МВС, у протестах взяли участь 105 200 осіб, 18 тисяч з них – у Парижі, де поліція повідомила про 10 заарештованих і трьох легко поранених офіцерів.

Протестувальники виступають проти запланованого закону, який вимагатиме від людей довести, що вони повністю вакциновані від коронавірусу, перш ніж вони зможуть харчуватися в ресторанах, подорожувати міжміськими потягами або відвідувати культурні заходи.

Тисячні демонстрації проти коронавірусної політики уряду ФРН пройшли і в містах Німеччини.

Одна з найбільш масових акцій пройшла в Гамбурзі, де поліція нарахувала 13 700 учасників – найбільше з початку протестних демонстрацій.
Демонстрації меншого масштабу, за участі кількох десятків або сотен людей відбулися у Магдебурзі (земля Саксонія-Ангальт), Фрайбурзі (Баден-Вюртемберг), Шверіні (Мекленбург-Передня Померанія), Цвоніці (Саксонія), столиці Берліні тощо.

У Німеччині влада схвалила посилення коронавірусних обмежень через очікування швидкого поширення штаму «Омікрон».

У Відні проти нових COVID-обмежень протестували близько 40 тисяч осіб. Вони виступали проти вжитих урядом заходів для боротьби з пандемією коронавірусу, включаючи обов’язкову вакцинацію проти COVID-19, повідомляє Wien.orf.

Основні лозунги та плакати демонстрантів були спрямовані проти обов’язкової вакцинації від коронавірусу, яку уряд Австрії планує запровадити з лютого цього року. Також багато мітингувальників демонстративно відмовлялися носити маски, попри відповідні заклики з боку поліції.

Колона демонстрантів пройшла вулицями міста. Загалом масовий протест мав мирний характер. Але правоохоронці зупинили колону, коли помітили піротехнічні та інші небезпечні предмети в перших рядах окремих учасників та вирішили їх перевірити.

За дотримання громадського порядку стежило близько 1 тис. правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Людина Показати IP 9 Січня 2022 18:17
Молодці!
Лучанка Т до Людина Показати IP 9 Січня 2022 19:10
Згідна з Вами!
Санітар до Лучанка Т Показати IP 10 Січня 2022 00:43
Ану бігом по своїх палатах спати! Вечірні посиденьки закінчилися!
ОДІН. Показати IP 9 Січня 2022 19:08
А ви чули,що московський піп шепнув,що КУРЯЧІ КОДИ ЦЕ МАЙЖЕ ВІД БОГА.В ЦЕРКВАХ КОДИ НЕ БУДУТЬ ДІЯТИ,А ОСЬ ЇСТИ КУПИТИ БЕЗ КОДУ НЕ ВИЙДЕ.
Анонім до ОДІН. Показати IP 9 Січня 2022 22:48
Ми чули що ти висратись тепер без куркоду не можеш.
ВІРУСв Показати IP 9 Січня 2022 19:20
А МИ БУХАЄМ І ВЕСЕЛИМОСЯ.І ТАК 30 РОКІВ МИНУЛО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus