USD 41.15 41.50
  • USD 41.15 41.50
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.47

У Мінсоцполітики розповіли, як оформити пенсію за допомогою Дія.Підпис

Сьогодні 12:01
Заяву на отримання пенсій можна подати через портал Пенсійного фонду, скориставшись Дія.Підписом.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

«Цифровізація соціальних послуг сьогодні дає майбутнім пенсіонерам можливість подавати заяви на отримання пенсії через вебпортал Пенсійного фонду України, не виходячи з дому... Раніше для входу в особистий кабінет на вебпорталі ПФУ потрібен був кваліфікований електронний підпис (КЕП), нині вхід можна здійснювати також за допомогою Дія.Підпису», – йдеться у повідомленні.

Такий спосіб оформлення пенсії, зокрема, може допомогти людині, яка вимушено покинула рідний дім через повномасштабну війну Росії проти України та набула пенсійного віку, перебуваючи вже за кордоном.

Читати ще: Зростання пенсій у серпні: кого чекає збільшення на 500 гривень

Щоб скористатися послугою оформлення пенсії онлайн, потрібно мати смартфон із встановленим застосунком «Дія» та активувати Дія.Підпис. Смартфон використовуватиметься паралельно із комп’ютером.

Із покроковою інструкцією оформлення електронної заяви на пенсію можна ознайомитися за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP Сьогодні 12:42
Це дуже цинічна БРЕХНЯ! Так звісно заяву Ви подати можете чи через кабінет чи через укр пошту але далі Вас чекає 12 кіл ПЕКЛА . Оскільки працівники пенсійного можуть /НАВІТЬ НЕ МОЖУТЬ А ЗОБОВЯЗАНІ/ знайти помилку в трудовій...Готуйтесь, що такими помилками будуть різні чорнила в підписі керівника та наказі на прийом\звільнення, не чітка печатка, орфографічна помилка і.т.д ... Незважаючи на всі діджетилізації та ДІЇ ... та головне можливість САМОСТІЙНО ОТРИМАТИ ЛЮБУ ІНФОРМАЦІЮ про працівника Вас ОБОВЯЗКОВО пошлють за якимось довідками та витягами щоб підвередити, що ви не злочинець а ви це ви .... розумієте в цивілізованій країні є презумпція невинуватості і чиновники у випадку підозр доводять, що хтось в чомусь винен а у нас презумпція вини кожен в очах чиновників злочинець і ти повинен доводити їм, що ти чесний працівник який відпахав свій трудовий стаж.... якось так!! ТОму співчуття майбутнім пенсіонерам яких і ганьба "чиновницькій -діджеталізації"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus