USD 41.05 41.40
  • USD 41.05 41.40
  • EUR 41.15 41.40
  • PLN 10.35 10.48

У Мінсоцполітики підготували законопроєкт про запровадження базової соціальної допомоги

Сьогодні 09:07
Міністерство соціальної допомоги завершує роботу над законопроєктом, який пропонує запровадити в Україні базову соціальну допомогу на заміну прожитковому мінімуму.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, передає Укрінформ.

«Сьогодні той рівень прожиткового мінімуму, який задекларований в державному бюджеті, очевидно недостатній для того, щоб забезпечити потребу людини. Він, наприклад, не враховує, що ми проживаємо домогосподарствами. Очевидно, що самотній людині потрібно дещо більше коштів, ніж домогосподарству із п’яти-шести людей, які мають спільні видатки... Тому ми хочемо відійти від дещо застарілої одиниці прожиткового мінімуму. Для цього ми розробили новий законопроєкт про базову соціальну допомогу, у стандарт якої буде покладений мінімальний дохід саме домогосподарства», – розповіла Жолнович.

Читати ще: Понад 700 тисяч боргів за комуналку: де в Україні найбільше боржників та скільки їх на Волині

Наразі, за словами міністерки, тривають кінцеві погодження документа. Паралельно Мінсоцполітики планує видати пілотну постанову, «щоб подивитися, як такий новий вид допомоги покаже себе».

Як повідомляли, за даними Світового банку, упродовж останніх чотирьох років кількість бідних в Україні зросла на 1,8 мільйона осіб, сягнувши 29% від загального населення країни.

Читати ще: Українці оцінили рівень добробуту: які покупки можуть дозволити
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus