USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

У Мінсоцполітики назвали суми субсидій в опалювальний сезон

1 Листопада 2021 15:11
Середня субсидія в опалювальному сезоні 2021 – 2022 років становитиме близько 2 тисяч гривень. Розраховують, що її зможуть отримати до 3 мільйонів сімей.

Про це повідомляє 24 Економіка з посиланням на пресслужбу Мінсоцполітики.

Сума субсидії може складати 3 – 5 тисяч гривень. Все залежить від умов споживання, складу домогосподарства, рівня тарифів, заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Наразі субсидію призначили для понад 2,5 мільйона сімей. Автоматично призначили майже 2 мільйонам.

Заяви від людей й далі надходять. Від початку опалювального періоду їх кількість зросла. Минулого опалювального сезону субсидію отримували близько 3 мільйонів домогосподарств. Очікують, що цього сезону цифра буде така ж.

Музиченко розповів, що в Держбюджеті 2021 року є достатньо грошей для виплати субсидій у цьому році. Ба більше – для проведення перших платежів на початку наступного року.

Читати також: У департаменті соцполітики Луцькради розповіли, хто та як може отримати субсидії

Чиновник нагадав, що Верховна Рада прийняла зміни до держбюджету 2021 року, якими збільшила фінансування субсидій у цьому році на понад 12 мільярдів гривень. Понад 3 мільярди направлять на авансування субсидій для виплати у січні наступного року.

До речі, у ці 12 мільярдів гривень врахували збільшення на 50% обсягів використання окремих комунальних послуг у регіонах з «червоною зоною».

Як ми писали, У Міністерстві соціальної політики пояснили, за яких умов громадяни, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, можуть оформити житлову субсидію.

Нагадаємо, українці можуть онлайн дізнатися статус субсидії на оплату комуналки – зокрема, перевірити, схвалили допомогу чи ні, і якщо так, то в якому розмірі. Для цього достатньо знати тільки адресу, з якої було подано заяву на отримання субсидії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus