USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

У Міносвіти розповіли, як проводитимуться уроки Захист України

30 Вересня 2024 21:49
Учнів та учениць 10-11 класів на вивчення предмету Захист України розподілятимуть у групи за кількістю від 8 до 15 осіб у кожній без гендерного поділу.

Про це повідомило Міносвіти.

Зазначається, що ці зміни дадуть змогу вчителям більше зосередитися на практичному навчанні в менших групах, а учням – незалежно від статі опанувати базові навички для життя, самозахисту та формування оборонної свідомості.

Згідно з оновленою програмою, протягом 2024-2026 років модельну навчальну програму Захист України впроваджують у межах всеукраїнського педагогічного експерименту, а заклади освіти, що наразі викладають за старою програмою, також мають відмовитися від гендерного поділу груп.

Читати ще: На Волині готуються до впровадження в освітню програму оновленого предмету «Захист України»

Оновлена програма складається з 10 модулів і спрямована на розвиток практичних умінь: медична допомога, навички управління дронами, тактична медицина, радіозв’язок та інші сучасні технології, що відповідають реаліям воєнного часу.

З 2027 року оновлена програма Захист України стане основою для профільного вивчення, де учні зможуть обирати окремі модулі для поглибленого навчання.

Замість звичних 45-хвилинних уроків раз на тиждень нова програма передбачає, що уроки проводитимуть протягом усього дня один раз на місяць. Для цього в громадах створюються спеціальні навчальні осередки, які об’єднають учнів із кількох шкіл. Це дозволить більш ефективно організувати практичні заняття та надавати учням з усієї громади доступ до сучасного навчального обладнання.

Читати ще: Рада ухвалила закон про загальновійськову підготовку у школах і профтехах

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки розробило проєкт модельної навчальної програми Захист України для 10–11 класів шкіл, що має стати ключовим елементом комплексного оновлення предмета, спрямованого на формування в молоді національної ідентичності та навичок для захисту власного життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus