USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.30 10.55

У Міноборони відповіли, чи є потреба знижувати мобілізаційний вік

Сьогодні 14:12
Нині в Україні немає гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку. Адже темпи мобілізації суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими та на початку весни.

Про це в інтерв’ю NV розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

За його словами, показники мобілізації зараз зросли.

«Головне, щоб цей темп не було втрачено, і щоб дійсно відбувалося системне поповнення. 4,6 млн військовозобов’язаних оновили свої дані. Це говорить вже про те, що є база, з якою можна працювати», – сказав речник.

Читати ще: В Україні зменшили граничний призовний вік до 25 років

Він розповів, що змінилася й мотивація мобілізованих порівняно із початком повномасштабної війни.

«Якщо спочатку кожна людина приймала для себе відповідальне, але емоційне рішення, то зараз природа цих рішень змінилася. Люди зважують, усвідомлено шукають підрозділ, бригаду, посаду, і таким чином визначають свою долю. Для кожної людини це рішення дуже непросте», – зазначив Лазуткін.

Він також підкреслив, що зараз кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на цей час.

«Тож, станом на зараз, гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності», – сказав Лазуткін.

Станом на 16 липня свої дані оновили майже 4,7 млн військовозобов’язаних українців. Переважно дані оновлюють у застосунку «Резерв+».

Читати ще: В онлайн-бронюванні відмовили понад 20% військовозобов'язаних, – Мінцифри

Крім того, починаючи з 18 травня, за кордоном свої військово-облікові дані оновили близько 65 тисяч українців. Серед лідерів – Польща, Німеччина, Чехія і Канада, повідомили у Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP Сьогодні 14:33
Тобто спочатку будуть поступово забирати на могилізацію тих, хто оновив дані (4,7 млн.). А вже потім будуть десь шукати решту, всіх тих хто не оновив дані. Я все правильно зрозумів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus