USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Міноборони РФ заявили про захоплення Бахмута, Україна відреагувала

21 Травня 2023 10:07
Міноборони Росії заявило про нібито повне захоплення Бахмута. Путін привітав найманців приватної військової компанії «Вагнер» та анонсував державні нагороди.

Про це пише ТСН з посиланням на ТАСС.

«На Бахмутському тактичному напрямку внаслідок наступальних дій штурмових загонів «Вагнер» за підтримки артилерії та авіації Південного угруповання військ завершено звільнення міста Бахмута», – заявило російське Міноборони.

Згодом на цю заяву відреагував російський диктатор Володимир Путін.

«Володимир Путін вітає штурмові загони «Вагнер», а також усіх військовослужбовців підрозділів збройних сил РФ, які надавали їм необхідну підтримку та прикриття флангів, із завершенням операції зі звільнення Бахмута», – повідомила пресслужба Кремля.

Крім того, диктатор анонсував державні нагороди для всіх причетних окупантів.

У ПВК «Вагнер» заявили про взяття міста – у ЗСУ це спростували

20 травня очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці «взяли» останню позицію Сил оборони України у Бахмуті.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що у місті тривають важкі бої.

У Інституті вивчення війни повідомили, що заява ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина про відхід найманців з-під Бахмута може бути спробою ввести в оману українські війська. Слова окупантів про захоплення міста не мають стратегічного значення, бо не дозволять виснаженим силам РФ створити плацдарм для подальших наступальних операцій, пише Українська правда.

Крім того, українська артилерія все ще може наносити удари по російським силам у Бахмуті та навколо нього.

У звіті також наголошують, що «відведення військ у контакті з противником є надзвичайно складним завданням», яке сили групи «Вагнера» навряд чи зможуть виконати у п’ятиденний термін, запропонований Пригожиним.

Здійснення допомоги на місці, перебуваючи в контакті з противником, також є надзвичайно складним маневром, який російським військам, швидше за все, буде важко здійснити, навіть якщо МО РФ погодиться на нього піти.

Підрозділи «Вагнера» продемонстрували погану координацію з російськими регулярними військами, іншими нерегулярними формуваннями, підпорядкованими МО РФ, і російським військовим командуванням.

Російське військове командування навряд чи зможе зібрати достатні сили, щоб замінити «Вагнер» в Бахмуті і утримати свої фланги в межах оголошеного Пригожиним вікна без передислокації російських військ з інших районів.

У ISW вважають, що заява Пригожина про намір відвести війська може бути грубою спробою ввести в оману українські війська і змусити їх провести контратаку через Бахмут.

Російським регулярним військам, швидше за все, все одно доведеться перекидати додаткові сили на бахмутський напрямок, навіть якщо найманці «Вагнера» залишаться в Бахмуті.

Бахмут Донецької області перебуває під контролем Збройних сил України.

Про це лідер України Володимир Зеленський сказав на полях саміту G7.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи росіяни взяли Бахмут, президент відповів: «Думаю, ні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 21 Травня 2023 12:24
Нікому не вигідно казати правду! І це є факт незаперечний. Єдине незаперечне, що там ідуть бойові дії. Час покаже що там відбулось. ЗМІ часто пускають паніку, і тут Зе правий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus