USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

У Міноборони повідомили, скільки українців вже оновили свої облікові дані

2 Червня 2024 21:40
Вже близько 1,5 млн військовозобов’язаних українців оновили свої облікові дані онлайн, у ТЦК чи ЦНАПи. Найчастіше українці користувалися застосунком «Резерв+».

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

«Близько 1,5 млн українців вже успішно виконали цю вимогу закону (оновили облікові дані, – ред.). Лідером за кількістю оновлень залишається мобільний застосунок «Резерв+», – заявив речник.

За його словами, з 18 червня у застосунку «Резерв+» з’явиться QR-код і електронний кабінет стане онлайн-аналогом паперових військово-облікових документів.

За даними Міноборони, з 18 травня понад 14 тисяч військовозобов’язаних зі 124 країн вже оновили свої облікові дані онлайн. Серед країн-лідерів – Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Великобританії, Литва, Нідерланди та Словаччина.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Один з головних нововведень за оновленим законодавством є уточнення облікових даних військовозобов’язаних.

Тобто військовозобов’язані українці повинні протягом 60 днів з моменту, коли закон набув чинності, оновити свої облікові дані (до 16 липня 2024 року). Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок «Резерв+».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Were Показати IP 2 Червня 2024 21:53
З них 90% ті що вже служать і хто має бронь
Ііі Показати IP 3 Червня 2024 08:54
Цей закон ніякої сили не має не вішайте народу лапшу на вуха . Люди не ведіться вони просто хочуть вас залякати цим псевдозаконом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus