USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Міноборони пояснили, чим займатиметься військова поліція

Сьогодні 07:39
Військова поліція вестиме обмежено слідчу діяльність, яка стосуватиметься виключно військових злочинів.

Про це пише Армія inform.

Уповноважений Міноборони з питань військової поліції Ілля Костін зазначив, що військова поліція працюватиме за схожими принципами з військовою службою правопорядку, але з розширеними повноваженнями. За його словами, основними функціями військової поліції будуть:

– підтримання військової дисципліни;

– оперативно-розшукова діяльність;

– слідчі дії в питаннях військових злочинів.

«Тобто, до функцій ВСП додаються – оперативно-розшукова діяльність, додається обмежено слідча діяльність. Виключно щодо військових злочинів», – цитує Костіна видання.

Він додав, що також серед завдань Військової поліції буде також захист прав військовослужбовців і виконання покарань.

Читати ще: У Раді пропонують не карати за перше СЗЧ, якщо військовий сам захоче повернутися на службу

Костін зазначає, що створення такої поліції є дуже актуальним питанням, бо Україна єдина країна у світі, яка веде такі масштабні бойові дії, і не має такого військового формування з правоохоронними функціями. Він повідомив, що до розгляду в другому читанні законопроекту у Верховній Раді України, Міноборони підготувало свої пропозиції.

Верховна Рада 19 червня підтримала законопроект про військову поліцію у першому читанні. За це проголосувало 247 народних депутатів.

Основним завданням військової поліції буде розшук дезертирів, а не ухилянтів. Також новий орган проводитиме перевірки та службові розслідування, виявлятиме військових, які вчинили злочини. Зокрема, військових поліцейських можуть залучати до виявлення кримінальних злочинів, скоєних солдатами на фронті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 09:06
При цьому Генштаб ЗСУ не має власної розвідки. Щось ми не туди йдемо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus