USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Міноборони пояснили, чи можуть ТЦК забрати у військовозобовʼязаного водійські права

Сьогодні 06:43
У Міністерстві оборони пояснили, чи можуть позбавляти військовозобовʼяханих громадян права на керування транспортним засобом у разі невиконання передбачених законом обовʼязків.

Так, самостійно ТЦК та СП вилучити посвідчення водія не можуть, кажуть у відомстві.

Проте у разі невиконання обов’язків військовозобов’язаним, ТЦК та СП можуть подавати позов до суду з приводу тимчасового обмеження громадян України у праві керування транспортним засобом під час мобілізації.

«Суд прийматиме рішення щодо позбавлення права керування транспортним засобом», – наголошує відомство.

Читати ще: Повістки вручатимуть не так, як раніше. Що зміниться восени

При чому рішення суду у таких справах підлягають негайному виконанню. Якщо ж людина оновила дані, її право на керування транспортним засобом мають повернути.

«Наступного дня після оновлення даних, якщо це було передбачено вимогою, ТЦК та СП надсилає повідомлення про це до виконавчої служби. Обмеження у праві керування транспортним засобом під час мобілізації знімає виконавча служба», – пояснили в Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus