USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

У Мінкульті визначили, які пам'ятки історії на Волині не підлягають занесенню у Держреєстр

6 Вересня 2024 21:31
Міністерство культури та інформаційної політики України видало наказ про визнання ще чотирьох пам’яток історії на Волині такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини.

Відповідний наказ опублікувала пресслужба міністерства, передає Суспільне.

Згідно з рішенням Мінкульту ці «памʼятки історії» можуть бути перенесені, бо вони вже не мають історичної та культурної цінностей.

Читати ще: 17 пам'яток історії на Волині не підлягають занесенню у Держреєстр, – Мінкульт

До переліку об’єктів культурної спадщини у Волинській області, які визнаються такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, увійшли по два об’єкти у Володимирському та Ковельському районах.

Володимирський район

Пам’ятний знак на місці бою прикордонників 3-ї Машівської прикордонної комендатури 90-го Володимир-Волинського прикордонного загону на території села Зимне.

Пам’ятник радянським прикордонникам у місті Нововолинськ на проспекті Незалежності.

Ковельський район

Меморіал на честь робітників локомотивного депо, які загинули в роки громадянської і Великої Вітчизняної війни м. Ковель, сквер локомотивного депо.

Читати ще: Давні городища на Ковельщині внесуть у перелік об’єктів культурної спадщини

Пам’ятник на честь радянських воїнів у Ковелі.

Перегляд пам’яток зробили на підставі подань Волинської військової адміністрації та обласного Департаменту культури, молоді та спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus