USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Мінекономіки заявили про ріст зарплат в Україні. Кому платять найбільше

3 Серпня 2024 21:36
Роботодавці в Україні підвищують зарплати працівникам з метою утримання та залучення нового висококваліфікованого персоналу в умовах нестачі трудових ресурсів.

Про це йдеться у Моніторингу основних подій в економіці України за червень, опублікованому Міністерством економіки.

Повідомляється, що на рівень оплати праці у 2023-2024 роках і далі впливають чинники 2022 року – наслідки активних бойових дій на значній території України, а саме:

– тимчасова втрата значної території, руйнація інфраструктури та підприємств (або їх пошкодження, що зумовило призупинення їх діяльності);

– суттєві перманентні руйнування логістики;

– значна кількість людей працездатного населення за кордоном та в лавах Збройних Сил України, що створює значні структурні дисбаланси на ринку праці.

Читати ще: Понад 700 тисяч боргів за комуналку: де в Україні найбільше боржників та скільки їх на Волині

Водночас вітчизняні суб’єкти господарювання підвищують рівень оплати праці з метою утримання та залучення нового висококваліфікованого персоналу в умовах нестачі трудових ресурсів у країні.

Згідно з аналізом відомства, середня зарплата за вакансіями на сайтах пошуку роботи у липні 2024 року зросла до 19 553 грн. За даними ж Держстату, у першому кварталі цього року середня зарплата склала 18 903 грн.
Що стосується середніх зарплат за видами економічної діяльності, у Мінекономіки наводять такі дані за перший квартал 2024 року:

інформація та телекомунікації – 49 732 грн;

фінансова та страхова діяльність – 39 116 грн;

професійна, наукова та технічна діяльність – 26 316 грн;

державне управління і оборона – 23 376 грн;

оптова та роздрібна торгівля – 22 809 грн.

Читати ще: В Україні прогнозують глобальний дефіцит лікарів до 2030 року

Найнижчі зарплати, за даними відомства, фіксуються у таких сферах, як-то освіта (12 649 грн), мистецтво та спорт (13 663 грн), будівництво (14 561 грн).
Згідно зібраних Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури даних від обласних адміністрацій, в Україні потреба водіїв автобусів та електротранспорту (трамваї та тролейбуси) складає понад 6 тисяч водіїв.

Мобілізація та еміграція значно вплинули на ринок сезонної праці в Україні, спричинивши дефіцит робочої сили. З початку повномасштабної війни багато працездатних громадян або мобілізували, або виїхали за кордон у пошуках безпечних умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus