USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.47

У Мінагрополітики розповіли, чи відчують українці дефіцит продуктів через підрив Каховської ГЕС

13 Червня 2023 11:25
Внаслідок підриву Каховської ГЕС Україна втратить певну частину урожаю зернових, але ці втрати не будуть критичними.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головань в ефірі телемарафону, передає ТСН.

«Критичного дефіциту продукції в цьому році ми не відчуємо. Бо минулого року ми вже втратили значну частину земель сільськогосподарського призначення в цьому регіоні, і наші фермери змогли переорієнтуватися. Зокрема, інші регіони перебрали на себе значний обсяг виробництва, особливо овочевого», – зазначив Головань.

Читати ще: Евакуація, загроза для півдня та проблеми з водою: наслідки підриву Каховської ГЕС для України

Попри це, внаслідок підриву дамби Україна втратить певну частину урожаю зернових, але ці втрати не будуть критичними.

«У загальному плані ми втратимо певний обсяг зернових, але основна частина зрошувальних земель на півдні знаходиться на лівобережжі Дніпра. Правобережні ж території є так званою сірою зоною. Фермери і так небагато там вирощували, тому що там постійно то «прильоти», то бойові дії. Тому гірше, ніж торік, у цьому році там точно не буде», – зауважив заступник міністра.

У ніч проти 6 червня російські терористичні війська підірвали Каховську ГЕС. Її повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus